SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Örnen Örnsköldsvik
Fotboll
Planavstängningar och rutin för information
2024-06-12 21:46

Förhoppningsvis ska det inte behöva göras ofta i sommar, men här kommer uppdaterad information kring vad som gäller vid stängning av planerna.

När man som vi spelar på naturgräs är man väldigt beroende av vädrets makter. Vår målsättning är förstås att planerna ska vara öppna så mycket som bara möjligt, men för att inte förstöra dem måste vi ibland stänga.

Varför stängs planer?
Det finns två anledningar till att planer behöver stängas:

  1. Då det är för mycket vatten för att det ska vara trevligt att spela fotboll.
  2. För att planerna ska få en möjlighet att återhämta sig efter perioder av mycket regn. Spelar man på en plan som mättats av vatten blir skadorna som rivs upp djupa och det påverkar kvaliteten på gräset under längre tid än nödvändigt.

Vem fattar beslut om stängning?
Vaktmästaren är på plats varje dag. Om behov att stänga finns samråder han med arenaansvariga i styrelsen (Erik Åhsberg och Oscar Alstergren) som fattar beslut om stängning.

Hur sprids information?
Dessvärre går det sällan att ha lång framförhållning kring avstängningar då det är vädret som styr.
Styrelsen och kansliet arbetar med att ge så tidig information som bara möjligt när planerna stängs.

Information sprids alltid på två sätt.

På hemsidan. Information läggs upp som nyhet på bkornen.nu. Slå gärna på aviseringen för föreningsnyheter i Sportadmin-appen.

Via mejlutskick till lagledare. Kansliet skickar information via mejlfunktionen i Sportadmin till samtliga lagledare som ansvarar för att ta det vidare i sina lag.

Hur länge stängs planerna?
Planerna stängs alltid ”tills vidare”. Vaktmästaren gör en ny bedömning varje morgon och ny information delas enligt rutinen ovan – oavsett om det är fortsatt stängning eller öppning som gäller.

Vad gäller för alternativa planer
Lag som vill boka alternativa planer för match eller träning mejlar till bokning@bkornen.nu
Föreningen står för avgift på alternativ arena de dagar våra egna planer är stängda. Detta gäller de dagar planerna är stängda tills dagen planerna öppnar samt redan bokade tider för dagen efter.

Vem kan man fråga?
Vid frågor kring planernas skick går det alltid att kontakta arenaansvariga Erik Åhsberg på 070-334 07 82 eller Oscar Alstergren på 070-857 34 39
För frågor om alternativa arenor eller planering: kontakta kansliet på 070-248 39 25.


Nu hoppas vi på en sommar med många fotbollstimmar på Bodum.

/Styrelsen

 

 
Våra sponsorer