SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Örnen Örnsköldsvik
Fotboll
Information från nyvald ordförande
2024-04-01 15:40

Hej,

Som nybliven ordförande för BK Örnen vill jag tillsammans med de övriga i styrelsen skicka en hälsning till medlemmar och aktiva i klubben.

Inom vårt upptagningsområde är vi riktigt duktiga på idrott för barn och unga. Faktum är att vi inom Järved, Bonäset och Dekarsön har högst andel idrottsaktiva barn och unga i hela Västernorrland enligt statistik från RF. Hela 67% av våra barn och unga deltar på ett eller annat sätt i en organiserad idrott, dessutom är skillnaden mellan aktiva flickor och pojkar marginell. Det här är något som vi föräldrar, aktiva och ledare ska vara stolta över, och en idrottskultur som vi behöver fortsätta att både utveckla och förvalta.

BK Örnen är en stor del av våra barn och ungdomars idrottande och just nu finns över 450 aktiva fotbollsspelare i klubben. Du som förälder och ledare har inför sommaren en viktig uppgift framför dig genom att ge de aktiva de bästa förutsättningar att utvecklas både som lag och som individer. Just därför går flera ledare just nu en tränarutbildning för att bygga konstruktiva träningar och skapa ett sunt idrottklimat i lagen.

Inom styrelsen finns det både engagemang och kompetens att fortsätta utveckla klubben på flera områden som arena, sport, kansli och ekonomi.
För egen del och för de nya ledamöterna gäller det nu att sätta oss in i klubbens verksamhet och det arbete som avgående styrelsemedlemmar redan har påbörjat. Ett exempel som kan nämnas är att inom kort sjösätts ett nytt digitalt system, Sportadmin, som efter lansering ersätter laget.se. Inom det nya systemet kommer flera funktioner att tillkomma och förenklar hanteringen av bland annat fakturering och medlemsutskick. Till säsongsstart införs dessutom Cleverservice – ett digitalt system för bokning och betalning till domare.

Nytt för i år är även att betinget att sälja Cesamhäften tas bort, det förmodade inkomstbortfallet om 500kr per spelare läggs istället på träningsavgiften. Bakgrunden är att spelare som söker ekonomiskt stöd för sitt idrottande, till exempel via Majblomman, inte kan få ersättning för beting så detta blir ett sätt att säkerställa att alla som vill ges möjlighet att spela fotboll i BK Örnen.

Inför sommaren har vi också flera förbättringsområden där flera insatser behöver utföras under året. Bland annat har våra fotbollsplaner under perioder varit hårt ansatta och i behov av insatser, men mer om det längre fram.

Avslutningsvis vill jag från hela styrelsens vägnar hälsa alla nya BK-örnar födda 2018 välkomna till klubben. Uppstartsmöte för de yngsta sker som vanligt i början av maj.

Vi hoppas många ser fram emot en härlig fotbollssommar för de ljusblåa.

Väl mött

Jonny Engström
Ordförande BK Örnen

 
Våra sponsorer